2007-09-16

En resume

Snart har helgen gått och vad har vi gjort???
Fredagsmys och så så i säng, lite friidrott på TV och gu´så skönt det är att vara hemma. Men det är mycket som ska göras så det gäller att komma i säng så man orkar, men förts han vi med att tvätta några maskiner tvätt och att njuta av att det var fredag och två dagar låg framför oss då vi inte skulle till dagis, jobbet eller vara på sjukhuset.

Lördagen började mitt i natten, eller mer rätt vid 6 var det hög tid att gå upp, trollungen kom uppstapplande och funderade på om det var lördag och då det var det så vart hon så glad, det betydde ju att hon skulle till farfar och farmor. Vi fixade matsäck, både till maken och mig och till trollungen, hon kan inte äta så tidigt, vilket hon upplyse oss om. När väl mackor mm var nerpackade i två olika väskor så var det bara att få ihop kläder mm till trollet och vetekuddar mm till oss. Sen bar det iväg, vilken glädje det blev när trollungen upptäckte att farfar sov... Efter att ha packat ur en massa till henne började maken och jag vår resa mot Jönköping. Synd att det blåste så, men utsikten från bilen var inte illa och frukosten smakade bra när vi intog den vid Vätterns strand.


Efter frukost och att i bilen löst Melodikrysset och fikat lite så var vi framme i Jönköping. Efter att ha lurat en trafikvakt, som envisades med att det inte fanns nån som helst orsak som gjorde att vi fick åka fram till mässan, om än bara för att släppa av mig, fick vi en parkering precis brevid entrén Husvagnsmässa, det går inte att förklara vad det är det måste upplevas. Där finns allt och alla och vi gick och gick,men vi skippade en massa och vi handlade ett vintertält och en konservöppnare. Det säger lite av allt man kan köpa på denna mässa. Det är alltid lika skönt när man vänder bilen hemåt igen, och även denna gång hade vi en underbar utsikt, om man bortser från den blå soptunnan.


Att vakna en söndag och inse att Trollungen inte är hemma är alltid lika tråkig, men man överlever och det kom att dröja en stund innan vi träffades. Först var det en tur till COOP, och en massa varor att handla, lökar att sätta ute, så vi får en fin vår och papper att täcka golvet med, till veckan kommer fönstren.

Men det som hände sen får mitt hjärta att gråta, när vi kom hem så hittade vi en liten gul katt, som var lessen, kall och hungrig. Varken jag eller maken hade hjärta att köra iväg den. Selma vill inget hellre än att gå ut, men hon vänder då det är kallt, men de har hälsat och hon jagar inte bort honom. Så nu har vi fixat så att lillkatten inte ska frysa, vi har bäddat i Selmas kattbur, den står ute och vi hoppas att det inte ska bli så kallt i natt. Mat har han fått och vatten lika så. Det är en katt som är van vid barn, Trollungen får nämligen bära på honom, det är så sorgligt att den inte är märkt eller har ett halsband. Vi har även gjort vad vi kan för att hitta hans människor, vi har satt upp lappar i affärerna i centrum, vi har ringt polisen, mailat till radion och pratat in meddelanden på div telefonsvarare...



Trollungen kom hem och med henne kom farfar och farmor, så de har varit här och hjälpt maken att flytta saker och så har de tagit med gardinerna hem för att tvätta. Farbror T kom även han. Så vi var många som njöt av fisken farfar fångat och jag tillagat, för att inte tala om hur gott vi tyckte det var med chokladpudding, banan, grädde och strössel. Mumsigt och en utmärkt söndagsmiddag, Selma gillade fisken och grädde, så alla här inne är nöjda. Kissen där ute ser oxå ut att ha det bra, men jag hoppas vi kan finna hans människor eller i alla fall nån som vill ta hand om honom.

Söndagen lider mot sitt slut och det är dags att packa ihop och förbereda nästa vecka, veckan då de säger att jag ska börja må bättre. Kan bara hoppas de som vet har rätt och tills dess så lever jag med TENS och värktabletter inom räckhåll.

Inga kommentarer: