2010-08-09

Ett stort steg

Idag var det så dags, det var en trött Trollungen som la huvudet under kudden och inte alls ville vakna, men efter ett tag var hon i alla fall uppe och innan klockan var 9 var både hon och jag i kläderna och hade fått lite i magen och på väg in i "Röda huset" nere på skolan. Det var en stolt men nervös tjej som smög sig in och funderade på varför det inte fanns nån namnskylt som det stod hennes namn på. Men det kommer till skolstarten och när hon fick syn på C så var saken klar, de båda tjejerna pep iväg och sen såg jag inte till Trollungen annat än när de bytte rum, det lektes och lektes och plötsligt hade två timmar gått och det var dags att åka hem igen.

När vi kom hem möttes vi av Hunden och en ljuvlig doft av chokladmuffins och kaffe, Maken hade inte bara bakat, han hade röjt i köket och tvättmaskinen var i full gång, det var en bra start på dagen.


Sen bar det iväg till Bomsta för att hämta bilen och lämna lite engångsmuggar mm, Trollungen fick en "Moxie gilz" och på hemvägen stannade vi till på IKEA, jag behöver lite idéer för mitt bygge i köket. Vi har även hunnit med ett "måste", vi har tackat den sista av fröknarna på Dagis, så nu har Trollungen tagit sista steget från att vara dagisbarn och det första för att bli skoltjej...

Inga kommentarer: