2010-01-30

"Medicinen gjorde susen"

Att man ska bli sjuk av en spruta som ska göra att man inte blir sjuk är inte lätt att förstå när man snart ska fylla 6. Igår var det inte mycket med Trollungen, jag tackar Ipren och Farmor för hjälpen, för utan dem hade dagen blivit än tuffare.

Trollungen är inte den man får i medicin utan bråk, men om det handlar om tabletter så går det relativt enkelt, med kräm eller glass. Men för att köpa Ipren i tablettform får man vara lite vårdslös med sanningen, för de är från 6år och 20kg, nu väger hon drygt 18 och har ju några månader kvar till 6år, men jag har pratat med vår husläkare och fått klartecken, och på Apoteket rekommenderade de Ipren framför Alvedon för att få ner febern i sprutans spår.

Trollungen kunde konstatera att; "medicinen gjorde susen", då hon efter ca 30 min orkade busa en stund med Farmor och jag och Farmor såg ju skillnaden på henne, då hon innan tabletten låg helt utslagen i soffan och sen orkade både hoppa och springa, om än en kort, kort stund. Ytligare bevis på att Trollungen tyckte att tabletten gjorde vad den skulle fick vi när det gått ca 8 timmar och det var dags att sova, för då började febern stiga och hon tog medicinen utan att protestera...

Inga kommentarer: