2007-07-27

Kusten (26/7)

Vi vaknade tidigt tidigt för att sätta oss i bilen som skulle ta oss till Västkusten. Resan gick bra, mycket tackvare att trollungen inte vaknade till liv förrens vis 10 och då hade vi bara drygt en timme kvar. På vägen hade Roger fullt upp med att väja för tåg, för plötsligt lät det "Ur spår! Tåget kommer!", med andra ord, vi fick resan att gå lite fortare genom att leka. När vi sen kom till kusten så trodde trollet vårat att då kunde hon ropa på farfar så skulle han komma, att det trots att vi såg havet var en bit kvar var svårt att förstå. Men snart hade vi hittat "Emmas Bageri" och där fanns tårtan vi beställt.


Farmor blev jätteförvånad när vi kom med tårta. Det smakade gott med fika och tårta efter en sån lång resa. Sen var det dags att se och göra allt trollungen hade tänkt ut, först på önskelisten stod att få se krabbor, och då föreslog farfar att vi skulle åka till Smögen och där blev det en tur på bryggan, men först var vi in i ett par fiskaffärer där vi tittade på krabbor oc fiskar och på en livs levande hummer, det var spännande. Skor ville trollungen ha, såna där som alla ungar på gatan har och som många hade på bryggan, och det fanns i rätt storlek och kramen som farfar fick den sa allt, Det var en stolt trollungen som körde bryggan.
Efter att ha ätit var det så dags för nästa önskning att gå i uppfyllelse, nämligen att åka båt. Det är lite olika hur vi ser på det där med att åka båt, vissa gillar när det går sakta andra jublar när det går fortare och trollungen hon skrek av glädje när den lilla båten var uppe i 22-24 knop.


Kvällen avslutades på balkongen där vi åt gott och hade det bra, men det var inte så lilla att efter en lång och innehållsrik dag få krypa i sängen.
5KSÖG















Inga kommentarer: