2007-07-27

Nordens Ark

Det är alltid lite svårt att sova borta, i alla fall tycker jag det, och denna natt var lång, ont i kroppen och en dålig madrass, men det är häligt att vakna av att trollungen sprudlar av livsglädje och detta trots att klockan inte var mycket och hon inte varit vaken så länge. Vi åt frukost och packade ihop alla saker. Då farfar och farmor inte ville ha städhjälp, men gärna såg att trollet vårat åkte med dem hem så bestämde vi oss för att medan de fixade lägenheten så skulle vi titta på djur.

Nordens Ark är verkligen en plats jag rekomenderar, trollungen jublade när hon fick se vargarna, men innan det hade hon ropat på dem och längtat efter att få se dem under en upplevelserik promenad då vi sett ugglor, och hört flera olika djur "pratat" i telefon, sett hästar och getter (dock inte de på lantgården) och en massa andra djur när vi kom till järvarna kom regnet men med regnkläder och de nya skorna så fortsatte vi med glädje vår upptäcksfärd, vi såg geoparder och en tiger, em ekorre och en massa fåglar, de enda djur vi missade var uttrarna, men där var vi samtidigt som det spöregnade. När vi var klara med de vilda djuren hade farmor och farfar kommit till parkeringen, och trollungen vunnit en svart gosehund. Så vi avslutade besöket med orden; "Hit åker vi igen!"

Maken och jag tog omvägen via Hamburgsund där vi hittade en mysig krog där vi åt en kanongod lunch innan vi via Fjällbacka vände bilen hemmåt igen. Väl på Hammarö fick vi lite kaffe och bullar som trollungen och farfar varit och köpt, men vi fick åka hem själva, trollet ville inte bli med oss och farfar erbjöd henne att han skulle köra hem henne vilken han oxå gjorde.

Det har varit en händelserik dag och många intryck att beaebeta så nu läser maken sagor för en pigg trollunge, hon sov hela vägen från kusten till Abborrvägen, så inte nog med att det hänt mycket och hon är rätt så utvilad.

Har gått en massa nu i två dagar och har jätteont, emn det är värt det, då jag sett en massa och framför allt så är trollungen nöjd och jag och maken har fått några timmar för oss själva, så nu ska jag ta en näve medusin och sen sova sött ute i husvagnen, ryggen fixar inte sängen här inne.

5KSÖGGG

Inga kommentarer: